Gota Media köper aktiemajoritet i Sydöstran

Gota Media, som äger Blekinge Läns Tidning, inleder förhandlingar om att köpa aktiemajoriteten i konkurrenten Sydöstran tillsammans med Förlags AB Albinson & Sjöberg (Fabas). Fabas är sedan tidigare delägare i Sydöstran.
Gotamedia - där bland annat BLT ingår - har lagt fram förslaget som nu styrelsen för Sydöstran ställt sig positivt till. Tidningarna planerar för ett samarbete när det gäller bland annat annonsering och tryckning. - Ett sådant samarbete skulle leda till bättre konkurrensmöjligheter gentemot andra medier och en ökad effektivitet, det säger Sydöstrans vd Sterne Johannesson. När ett beslut om ett eventuellt samarbete kommer tas kan han i dag inte säga. - Vi har fått garantier om att Sydöstran fortsättningsvis behåller sin redaktionella självständighet, säger Anna Börje, Sydöstrans redaktionschef och ansvariga utgivare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista