BROMÖLLA

Förgiftades av grillkol

En familj på fem personer fick natten till tisdagen föras till sjukhus efter att ha blivit rökförgiftade i sitt hem i Bromölla.

Av någon anledning hade de under kvällen tagit in glödande grillkol inomhus och sedan andats in de giftiga ångor som grillkolen avger.

– Det kunde gått riktigt illa, säger vakthavande brandingenjör Andreas Bengtsson.

SOS larmades vid ett-tiden på natten efter att barnen i familjen började må illa och när ambulans kom till platsen fördes samtliga fem familjemedlemmar till sjukhuset i Kristianstad för vård efter rökförgiftningen.
Troligen har de blivit kolmonoxidförgiftade av ångorna från den glödande kolen.

– I den förbrända kolen finns kolmonoxid och andas man in den så riskerar man att somna in och förgiftas. Räddningen i det här fallet var nog att folk var vakna och kände att de mådde illa, säger Andreas Bengtsson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten i nordöstra Skåne.

Enligt akutmottagningen på Centralsjukhuset i Kristianstad har alla fem personerna lindriga skador och mår efter omständigheterna väl.

Sandra Svensson
sandra.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".