Caj karlsson vill inte vara någon produkt. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
karlskrona

Caj Karlsson tackade nej till Melodifestivalen

Sångaren Caj Karlsson från Hasslö erbjöds att vara med i Melodifestivalen, men han sa nej tack.

Han säger att det hade inneburit alltför mycket uppmärksamhet från mediernas håll om han ställt upp i Melodifestivalen.

– Veckan innan jag skulle varit med hade det skrivits en massa konstiga grejer om min person. Kvällstidningarna är ju intresserade av skandaler och jag har äntligen lyckats tvätta bort bilden av mig från förr. Jag är inte så sugen på att de ska gräva i mitt förflutna och göra en grej av det som de kan sälja lösnummer på, säger han.

Gillade inte låten
Han säger att han blev smickrad när han fick frågan om att vara med i Melodifestivalen. Skivbolaget Warner Music ringde upp Caj Karlsson och sa att de hade en perfekt låt. Men han gillade inte låten "Åt helvete för sent".

Han säger att han hade gjort det hur bra låt han än blivit erbjuden att tävla med. Han tycker att fokus ligger för mycket på annat än just vilken melodi som är bäst.

Vill vara fri
– Jag vill inte bli någon produkt i melodifestivalen, jag har hellre mina egna freakshows där jag får bestämma själv hur jag ska framföra mina låtar. Jag vill inte ha någon Christer Björkman som bestämmer var jag ska stå och när jag ska le. Vill man vara fri får man tacka nej till vissa grejer, säger han.

Låten "Åt helvete för sent" diskvalificerades senare av Sveriges Television som ansåg att upphovsmakarna försvårat för SVT att välja artist till bidraget.

Johanna Spogardh
johanna.spogardh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista