karlskrona

Björn Fries överraskad

Tidigare kommunalrådet i Karlskrona Björn Fries (S) som hjälpte Anders Högström när han lämnade NSF för tio år sen är förvånad över att han skulle vara inblandad i stölden av entréskylten till koncentrationslägret Auschwitz.

En av grundarna av nazistpartiet Nationalsocialistisk front Anders Högström från Karlskrona, misstänks för inblandning i den uppmärksammade stölden av entréskylten.

I Aftonbladet berättar han att han fått en förfrågan om att transportera skylten och att förmedla kontakt med en köpare.

Enligt Aftonbladet skulle pengarna från skyltstölden gå till nazistisk verksamhet för att utföra attentat mot riksdagen och statsminister Fredrik Reinfeldt.

Det är ett år sen Björn Fries träffade Anders Högström som numera är bosatt i Stockholm. Men han tror ändå inte att Högström skulle stödja ett sådant här attentat.

– Nej, det gör mig väldigt, väldigt förvånad, säger Björn Fries.

Daniel Kjellander
daniel.kjellander@sr.se

Ingrid Hildingsson
ingrid.hildingsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".