karlskrona

Jomshof (SD) vill ha en plats i riksdagen

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, Richard Jomshof, gör ingen hemlighet av att han vill in i riksdagen.

Redan nu har partiet inlett jakten på en ny gruppledare som ska ta över efter Richard Jomshof inom både landstinget och kommunpolitiken.

Klart besked
För någon vecka sedan fick Richard Jomshof frågan hur han skulle ställa sig om han blev invald i riksdagen. Då var svaret lite svävande. Men idag kan han ge klart besked - en plats i riksdagen slår kommunpolitiken.

Även om Richard Jomshof lämnar gruppledarposten och alla sina kommunala uppdrag, så vill han kunna påverka inom kommunpolitiken.

Får Sverigedemokraterna över fyra procent, ger det ungefär 15 riksdagplatser åt partiet.

Söker efterträdare
Richard Jomshofs partivänner i Karlskrona är övertygade om att han i så fall kniper en riksdagsplats. Därför är partiet redan i full gång med att hitta en ersättare.

Ola Svensson, som har flera kommunala uppdrag och som varit med i Sverigedemokraterna sedan 2007, är beredd att tackla ansvaret.

Många uppdrag
Men den hetaste kandiadaten idag är av allt att döma Per Björklund. Han gick med i partiet redan 2002 och har idag flera tunga uppdrag.

Även han är beredd att ta över som gruppledare, men inte inom både landstinget och den kommunala politiken.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".