F17 kommer att gå plus med flera miljoner. Foto:Mikael Eriksson/SR Blekinge
Kallinge

Pengar över på F17

För första gången på många år kommer F17 i Kallinge att ha pengar över. Exakt hur mycket är inte klart men signalerna är att det handlar om miljonbelopp.

Allt är ännu inte helt färdigräknat, men det kommer att bli stora summor pengar över från 2009 för flottiljen i Kallinge.

Orsaken till att det blivit pengar över handlar främst om flygningar som fått ställas in på grund av dåligt väder. Men även inställda resor och krympta övningar har bidragit till resultatet.

Inget positivt
Johan Svetoft är ställföreträdande flottiljchef och han menar att det inträffade egentligen är något negativt.

– Det är nästan lika dåligt som när det blir för lite pengar. Hade vi kunnat använda dessa pengar hade vi också kunnat höja våran ambitionsnivå på förbandet, säger Svedtoft.

Kan bli pengar tillbaka
Det som nu händer är att F17 skickar tillbaka de överblivna pengarna till överbefälhavaren som sedan tillsammans med regeringen avgör om förbanden ska få igen en del av pengarna. Men särskilt pengahungrig verkar inte Johan Svetoft vara.

– Vi har fått de pengar som vi behöver för 2010, säger den ställföreträdande chefen på F17.

Men visst, får han önska finns det faktiskt en sak han skulle vilja ha pengar till.

– Då skulle vi vilja få helikopteretableringen på flottiljen genomförd, det skulle vara en trevlig januari-julklapp, avslutar Johan Svetoft.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".