blekinge

Många vill hjälpa Haiti

Det är ingen som vet hur många som har dött eller skadats vid jordbävningen i Haiti i tisdags, men det pratas om hundratusentals döda.

Olika hjälporganisationer har nu startat insamlingar för att kunna hjälpa människor som mist sina hem och i Blekinge vill många hjälpa till med att samla in pengar.

En av dem är Simon Andersson från Jämjö.

– Det skulle jag kunna tänka mig, säger han.

Det finns ännu ingen som har någon överblick av katastrofen i Haiti. Men det behövs enorma mängder hjälp. Flera hjälporganisationer är på väg eller finns redan på plats. Men enligt Röda Korset är det mycket som saknas, bland annat rent vatten, mediciner och filtar.

Och bland andra Röda Korset har startat en insamling och Inger Westman från Karlskrona är en av dem som har berörts av katastrofen i Haiti.

– Bilderna har ju varit förfärliga som man har sett på tv. Jag brukar skänka pengar varje månad, och det blir nog någon insamling. Då skänker jag extra pengar, säger Inger Westman.

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Ingrid Hildingsson
ingrid.hildingsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista