Joey Tempest, sångare i Europe, spelade på Sweden rock festival och kommer nu också till Östersjöfestivalen. Foto: Olof Abrahamsson/Scanpix
karlshamn

Europe till Karlshamn

Nu är det klart att det blir Europe som inleder 2010 års Östersjöfestival i Karlshamn.

Förra årets konsert med Ulf Lundell drog inte så stor publik som den ansvarige för festivalen, Conny Nilsson, hade önskat. Nu hoppas han att hårdrock ska falla festivalbesökarna bättre i smaken.

– Vi hade runt 3 000 besökare förra året och det var lite tunt på många ställen. Med Europe hoppas och tror jag att vi kan komma upp i det dubbla.

Ville överraska
Conny Nilsson tycker att Europe passar bra som start på Östersjöfestivalen eftersom de vänder sig till en bred publik. Dessutom vill han gärna överraska lite och inte gå i samma gamla spår.

– Nu är det inne med hårdrock. När vi då kunde få hit Europe kändes det rätt att bryta mot det vi brukar ha på torget och Europe tillhör den genren av hårdrock som vänder sig till en väldigt bred publik.

Kostar inte mer
Men trots att det är ett riktigt stort band som kommer menar Conny Nilsson att det inte kommer kosta kommunen mer än andra år.

– Jag brukar boka två band men nu har jag ett i stället, så det här är ingen större kostnad än vad vi brukar lägga annars. Dessutom har jag en annan idé som jag inte kan avslöja ännu men som jag hoppas ska vara intressant för musiklivet i Blekinge också, säger Conny Nilsson.

Johanna Spogardh
johanna.spogardh@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista