Karlskrona

SD välkomnar kampanj

När socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, drar igång en rikstäckande kampanj för att hindra Sverigedemokraterna från att ta sig in i riksdagen, används Karlskrona som ett avskräckande exempel.

SSU väljer att lyfta fram den politiska situationen i Karlskrona, där Sverigedemokraterna har en vågmästarroll den här mandatperioden, när förbundet nu inleder sitt nationella projekt.

– Det politiska kaos som blivit i Karlskrona använder vi oss av när vi nu över hela landet ska jobba för att stoppa SD från att komma in i riksdagen, säger Magnus Mannhammar (S).

Obekymrade
Från Sverigedemokraternas sida är man inte bekymrade över SSU:s initiativ. Gruppledaren i Karlskrona, Richard Jomshof, ser snarare det hela som något positivt.

– Förra mandatperioden så växte vi när Socialdemokraterna intensifierade arbetet mot oss, så vi välkomnar det här för vi behöver valarbetare och Magnus Mannhammar kommer att vara ett värdefullt tillskott i valkampanjen, säger han.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Rebecka Gyllin
rebecka.gyllin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".