Peter Olofsson och Nadja Paulsson hoppas att deras låt "Hej Hej" ska bli en hit. Foto: Henrik Olsson, SR Blekinge
Karlshamn

Bortglömd låt grävdes fram till bröllop

Efter att ha legat bortglömd i en byrå i mer än 30 år har en låt hittat fram ur sina gömmor och blivit utmanare i Sveriges Radio Blekinges program Topplistan, där lokal musik slåss om placeringarna.

– Nu hoppas jag och Nadja som sjunger att låten ska spelas mycket i Radio Blekinge och att den kanske till och med kommer in på Topplistan, säger Peter Olofsson.

Peter Olofsson, känd musikprofil från Olofström, skrev låten när han var 14 år. Döm om hans förvåning när gästerna plötsligt sjöng den på Peters bröllop i höstas.

- Det är en gammal kompis till mig, Magnus Hultberg, som haft låten liggande i sin byrå. Jag skrev den för över 30 år sedan, säger Peter Olofsson.

Många band
Peter Olofsson har spelat i många lokala band från Slotti Dotti på 80-talet till bland annat PPM och Björnsson band idag. När den bortglömda låten "Hej Hej" plötsligt dök upp på hans bröllop i september, tyckte Peter att det var kul och bestämde sig för att spela in den.

Att det blev en inspelning beror till stor del på att han har lärt känna Nadja Paulsson, en tjej på 10 år, som gillar att sjunga och som har stort självförtroende för det här med musik.

- Jag har det nog i blodet. Både mamma och pappa sjunger och jag tycker att det är jätteroligt att sjunga, säger hon.

Nu håller både Nadja och Peter tummarna för att låten ska charma P4 publiken.

– Det skulle vara kul för Nadja, för hon sjunger så pass bra, säger Peter Olofsson.

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".