Många besökte simhallen på Simkunnighetens dag. Foto: SR Blekinge
Blekinge

Simkunnighet i fokus

Som ett led att få fler att lära sig simma arrangerades i helgen Simkunnighetens dag runt om i landet. På flera platser i länet gavs möjligheten att lära sig simteknik.

– Jag tycker det här initiativet är jättebra och för mig som inte behärskar alla simsätt lika bra är det här ett tillfälle att få bra träning, säger Christoffer Grankvist, som besökte simhallen i Karlskrona.

Andra året i rad
För andra året i rad anordnade Svenska simförbundet, Simkunnighetens dag, och i länet stod flera simhallar öppna för allmänheten.

I Karlskrona fick besökarna förutom information även möjlighet att lära sig olika simtekniker, ta olika märken och prova på vattenpolo.

Viktig dag
Herman Håkansson, ordförande i Karlskrona Simsällskap, anser att det är viktigt att det finns en speciell dag där simkunnnigheten sätts i fokus.

– Det är oerhört viktigt att kunna simma och genom den här dagen får vi möjlighet att hjälpa fler att känna sig trygga i vattnet, säger Herman Håkansson, ordförande i Karlskrona Simsällskap.

Förra året druknade tre personer i länet och 85 totalt i hela landet.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".