Blekinge

Våldtäktsman flydde till Thailand

En 71-årig man som i somras dömdes till ett och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn, har troligen flytt till Thailand. Mannen, som kommer från västra Blekinge, var frigiven i väntan på att hans överklagande skulle behandlas.

Både polis och åklagare har genom kontakt med grannar och släktingar fått besked om att mannen flytt till okänd ort i Thailand och bjudit ut sin bostad i Blekinge till försäljning, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Våldtog flicka
Mannen dömdes för att i fjol våras ha våldtagit en flicka i yngre tonåren. Enligt flickan skulle 71-åringen före övergreppet ha gjort upprepade sexuella närmanden mot henne i tre års tid.

Efter fängelsedomen beslutade åklagaren att 71-åringen, på grund av hans höga ålder och sviktande hälsa, skulle friges i väntan på att hovrätten skulle ta upp överklagandet. Men när hovrättsförhandlingarna skulle genomföras i januari kunde mannen inte nås för delgivning.

Internationell efterlysning
I onsdags häktade hovrätten i Malmö 71-åringen i dennes frånvaro. Därmed kan han efterlysas internationellt. Sverige har utlämningsavtal med Thailand som brukar lämna ut personer som varit eftersökta av svenska myndigheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".