Patrik Ottosson har jobbat som brevbärare i Karlskrona sedan 1985 och aldrig varit med om en värre vinter. Foto Carina Melin SR/Blekinge
Blekinge

Den tuffa vintern en utmaning för posten

Den tuffa vintern ställer till problem för posten i Blekinge. Oskottade gator, snövallar och oåtkomliga brevlådor orsakar förseningar.

Patrik Ottosson är brevbärare i Karlskrona, och utan trottoarkörning och felparkering hade posten aldrig kunnat delas ut.

– Om jag inte hade kört på trottoaren hade jag aldrig kommit fram, säger han och tackar för att polisen är förstående och ser mellan fingrarna denna snörika vinter.

Jobbat sedan 1985
Patrik Ottosson har jobbat som brevbärare sedan 1985 och har aldrig varit med om en vinter där snön kommit så tidigt och legat så länge.

Han kör ut posten i centrala Karlskrona på en trehjulig flakmoppe, och får lita till omgivningen när han kör fast.

Inte bara förseningar
Ulf Nilsson är produktionschef på posten i Karlskrona och bekräftar att det är ett jätteproblem med snön, som inte bara orsakar förseningar utan också leder till olyckor.

– Vi har flera som halkat och slagit i bakhuvudet och varit nära att få istappar på sig, säger han.

Lika illa överallt
Gemensamt för hela Blekinge är att det är ungefär lika besvärligt överallt, på landet som i stan. Det är slirigt och bakhalt, oskottade gator och överskottade brevlådor och villägare som inte tar bort snön på uppfarten. Men det finns också en stor förståelse från kunderna.

– Alla förstår att det blir sent när det ligger så mycket snö överallt, säger Ulf Nilsson, och tillägger att Karlskrona kommun ställer upp med extra snöröjning om det är besvärligt någonstans.

Carina Melin
carina.melin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".