Flyktingar lockades i fälla

Polisen i Sölvesborg lurade flyktingar, berättar en man som tillsammans med en landsman fick brev av polisen om att de skulle träffas för att diskutera framtiden. Men mötet gick i själva verket ut på att flyktingarna skulle gripas och utvisas.
Händelsen utspelade sig för fem år sedan. Den ene mannen litade inte på polisen och gick under jorden medan den andre mannen infann sig på polisstationen vid avtalad tid. Han blev genast gripen och utvisades dagen därpå. Mannen som gick under jorden har i dag permanent uppehållstillstånd och bor i Sverige. Han berättar att han blev mycket illa behandlad av polisen under den tid han befann sig i Sölvesborg. Det var bland annat därför han valde att inte infinna sig den dagen polisen kallade till möte för att diskutera framtiden. Vad som hänt med landsmannen som valde att gå till Sölvesborgs polisstation vet han ingenting i dag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".