Blåljusen mars

Här följer länets blåljus mellan den 1 och 26 mars:

Fredag 26 mars

00:32 Sölvesborg. En personbil stoppas av en polispatrull på Västra Storgatan varpå föraren medtas misstänkt för rattfylleri.

10:56 Kyrkhult, Olofström. Ett inbrott konstateras i en villa på Kvarnvägen. Oklart vad som stulits.

Torsdag 25 mars

03:44 Ronneby. En viltolycka inträffar på väg 656 där en bilist kolliderar med ett viltsvin. Inga personskador rapporterade.

11:20 Sölvesborg. En personbil stoppas av en polispatrull på Pers väg varpå föraren medtas misstänkt för rattfylleri.

11:56 Karlshamn. Ett inbrott konstateras i en villa på Lövstigen. Inledningsvis oklart vad som stulits.

22:24 Olofström. Inbrott konstateras i en villa på Fläderbärsvägen. Vad som tillgripits är inledningsvis okänt.

Onsdag 24 mars

07:07 Ronneby. Larm om olycka på E22. En personbil blir påkörd i samband med omkörning och får plåtskador. Inga personer kommer till skada.

07:10 Valjeviken, Sölvesborg. Inbrott konstateras i en kiosk. Det uppges nu vara stökigt på platsen. Initialt oklart om något är stulet.

09:06 Karlskrona. Inbrott konstateras i en frisörsalong. Växelkassan saknas.

18:32 Ronneby. Singelolycka inträffar i en kurva på väg 27 mellan vid Backaryd där en personbil kör av vägen. Inga personskador rapporteras inledningsvis. Föraren omhändertas för provtagning misstänkt för rattfylleri.

Tisdag 23 mars

05:07 Mörrum. Brand i lägenhet på Jeppahalla. Man och kvinna förda till sjukhus med brännskador. Kvinnan bedöms som allvarligt skadad. Okänd brandorsak.

08:54 Kyrhult, Olofström. Inbrott konstateras i ett radhus på Fridaforsvägen.

10:31 Ronneby. Trafikolycka på Blasius Königsgatan. Det är initialt oklart om det är en singelolycka eller om ytterligare fordon är inblandade.

15:47 Ronneby. En person frihetsberövas misstänkt för snatteri i en butik på Karlshamnsvägen. Godsvärdet uppges vara 149 kronor.

16:06 Ronneby. Ett lastbilssläp uppges ha vält och blockerar väg 27 i höjd med Bäckasjö gärde. Lastbilschauffören förs till sjukhus. Uppges vara chockad. Vägen fortfarande avstängd vid 18:30-tiden. Bärgningen kommer att ta tid.
Uppdatering: Klockan 21:20 meddelas att en lyftkran är på plats och påbörjar omlastningen. Vägen avstängd minst en timme till.

Måndag 22 mars

02:06 Jämjö, Karlskrona. Inbrott konstateras i företagslokaler på Villavägen. Två personer har setts på platsen och kan ha med inbrottet att göra.

07:42 Nättraby, Karlskrona. Samtal om eventuell olycka på E22 inkommer. Patrull kan kort efter rapportera trafikstörningar, men vad som inträffat är fortfarande oklart.

13:11 Sölvesborg. En person misstänks för grov olovlig körning efter kontroll.

16:38 Karlskrona. En man och en kvinna grips misstänkta för stöld i en klädbutik på Ronnebygatan.

22:01 Karlshamn. En personbil ses framföras vingligt på Christopher Schrödersgatan. Polispatrull som tillkallas stoppar bilen varpå föraren medtas misstänkt för rattfylleri.

Söndag 21 mars

00:59 Ronneby. En person omhändertas för fylleri efter en uppringning om en stökig fest på Tingsgatan.

01:32 Karlskrona. En person omhändertas för fylleri på en krog på Ronnebygatan.

03:38 Karlshamn. En person omhändertas för fylleri på Stortorget efter en uppringning om bråk på platsen.

15:23 Mörrum, Karlshamn. Inbrott i villa på Stålavägen. Tagit sig in genom att bryta upp en altandörr.

Lördag 20 mars

00:36 Ronneby. Ett flertal uppringare berättar om ett bråk utanför ett nöjesställe på Prinsgatan där cirka åtta personer ska vara inblandade. En person uppges ha blivit misshandlad av en annan man. Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen och målsägaren omhändertas för fylleri.

02:17 Karlshamn. En man blir misshandlad i samband med ett bråk utanför ett nöjesställe på Ronnebygatan. Mannen uppges inte vara allvarligt skadad. Gärningsmannen uppges ha lämnat platsen.

04:48 Ronneby. Inbrott konstateras i en kiosk på Järnvägsgatan. Vad som tillgripits är inledningsvis okänt.

11:00 Karlshamn. Larm inkommer om brand i en personbil som står parkerad på en parkering vid korsningen av Varvsgatan och Hamngatan. Ingen misstanke om brott.

16:06 Asarum. Singeltrafikolycka med personbil på Korpdalsvägen. Bilägaren och hans son förs till sjukhuset. Mannen har smärta i ena höften. Sonen mår bra. Mannen är misstänkt för rattfylleri. Bilen har körts av vägen och in i en större sten.

20:19 Mörrum. Inbrott i bostad konstateras på Hagavägen.

Fredag 19 mars

02:14 Olofström. Upptäcks ett inbrott i ishallen på Vassliden.

08:34 Ronneby. En personbil som anmälts stulen från Orgelvägen i Linneryd natten mellan den 13 och 14 mars anträffas på Lindblomsvägen.

09:09 Sölvesborg. Upptäcks ett inbrott i en klubblokal på Hamngatan.

11:14 Sölvesborg. Larm om brand i ett plastkärl plaxcerat under ett tak vid ett företag i Tredenborg.

12:24 Karlskrona. En man omhändertas för fylleri på Amiralen.

17:44 Ronneby. En trafikolycka inträffar på Gamla Karlshamnsvägen där två personbilar kolliderat varefter en av bilarna avvikit från platsen. Inledningsvis oklart skadeläge på de kvarvarande personerna. Uppdatering. En kvinna förs till sjukhus med smärtor i nacken.

20:55 Kallinge, Ronneby. Uppgifter kommer in om en brand i en lägenhet på Almvägen. Ungefär kvart över nio på kvällen uppges branden vara släckt. Ingen person blev skadad i samband med branden. Platsen spärras av för teknisk undersökning.

21:37 Bräkne-Hoby, Ronneby. Viltolycka inträffar på väg 620 där en bilist kör på ett rådjur. Inga personskador rapporterade.

Torsdag 18 mars

01:44 Karlskrona. En man och en kvinna grips efter att de gjort inbrott i ett garage och en bil på Sparrensgatan. Dessutom misstänks de för skadegörelse på en fastighet. 

02:22 Karlskrona. Man blöder från mun och nästa efter att ha blivit nedslagen på Ronnebygatan. 
Uppdatering:
Ingen gärningsman gripen.

03:29 Karlskrona. Upptäcks att någon försökt bryta sig in i ett flertal bilar parkerade på Drottninggatan. Troligen rör det sig om samma gärningsmän som greps på Sparrensgatan tidigare.

06:20 Sölvesborg. Upptäcks att något brutit sig in i ett garage på Pilfinkstigen och därifrån stulit två motorcross.

11:14 Sölvesborg. Två personbilar kolliderar på E22 i höjd med Ysane. Initialt rapporteras inga personskador, men det råder begränsad framkomlighet i trafiken.

11:17 Sölvesborg. En person medtages misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll på Markgatan.

17:31 Karlshamn. Larm inkommer om rökutveckling i en villa på Baldersvägen.
Uppdatering: Rökutvecklingen tros ha kommit från en tvättmaskin. Dottern i huset förs med ambulans till sjukhus för kontroll och uppges inte vara allvarligt skadad. Brandplatsen spärras av för teknisk undersökning.

18:21 Olofström. Uppgifter inkommer om att en man tidigare under dagen brännskadats vid en arbetsplatsolycka på ett värmeverk i Olofström. Mannen uppges ha varit på sjukhus och fått sina skador omplåstrade.

Onsdag 17 mars

05:11 Ronneby. Ett inbrott konstateras i ett hus vis Södra Åsavägen. Inledningsvis oklart vad som stulits.

06:33 Ronneby. Ytterligare ett inbrott konstateras på Södra Åsavägen.

06:44 Karlskrona. Uppgifter kommer in om att en personbil och flera båtmotorer stulits på ett båtvarv vid Hamnvägen. Enligt uppgift har gärningsmannen eller gärningsmännen tagit sig in genom att slita av grinden till varvet.

06:57 Karlshamn. En bilist stoppas av en polispatrull på Munkahusvägen varpå föraren medtas misstänkt för rattfylleri.

07:53 Karlskrona. En trafikolycka inträffar på Verkövägen strax innan korsningen till Lyckeby. Inga personskador rapporterade. Uppdatering. Två personbilar som kolliderat med lindriga plåskador som följd.

09:13 Ronneby. Uppgifter kommer in om att någon stulit kontanter från ett kassaskåp placerad på en tandvårdsmottagning vid Kungsgatan. En mörkklädd medelålders man, ungefär 170 till 180 centimeter lång, har setts på mottagningen vid brottstillfället.

14:37 Mörrum, Karlshamn. Uppgifter kommer in om eventuell sotbrand i en villa vid Ekespjället. Räddningstjänsten kallas till platsen.

19:45 Jämjö, Karlskrona. Inbrott konstateras i en villa bostad på Ekvägen. Tillgrepp av smycken konstateras inledningsvis.

19:50 Jämjö, Karlskrona. Inbrott konstateras i en villa på Östra Stationsvägen där förövaren krossat en ruta och tagit sig in. Om någonting tillgripits och i såfall vad är inledningsvis okänt.

Tisdag 16 mars

01:17 Karlshamn. Brand på en balkong på Skyttevägen i Karlshamn. Troligen orsakad av en fyrverkeripjäs. Inga personskador.

06:42 Åryd, Karlshamn. En trafikolycka inträffar på E22:an i närheten av Åryd där en lasbilsförare kör in i en personbil. Inledningsvis oklart skadeläge på inblandade personer. Uppdatering. Olyckan leder till att trafiken leds om vid Åryd.

06:47 Ronneby. En lastbilschaufför som parkerat på en rastplats vid E22:an i närheten av trafikplats Ronneby Öst, upptäcker på morgonen att någon gjort inbrott i lastbilssläpet. Enligt uppgift har elektronikvaror stulits under tiden lastbilschauffören sovit i kupén.

08:58 Sölvesborg. Ett inbrott konstateras i en villa på Remivägen. Inledningsvis oklart vad som stulits.

21:04 Hällaryd, Karlshamn. Larm inkommer om brand i en villa på Trensumsvägen. Uppdatering: Två personer uppges ha ådragit sig lättare rökskador. Villan kommer att brinna ner till grunden.

Måndag 15 mars

02:36 Sölvesborg. Polis kallas till en pizzeria vid Södergatan efter larm. På plats konstateras ett inbrott där någon tagit sig in genom att slå sönder nedre fönsterrutan på entrédörren. Gärningsmannen har troligen tagit sig ut samma väg med en okänd summa kontanter som byte.

10:46 Sölvesborg. Ett inbrottsfösök konstateras på ett företag vid Thure Carlssons väg där någon klippt upp ett staket och slagit sönder en fönsterruta för att försöka ta sig in. Enligt de initiala uppgifterna har gärningsmannen eller gärningsmännen inte varit inne i lokalerna.

12:25 Karlskrona. Uppgifter kommer in om rökutveckling från en vägg på en skola vid Drottninggatan i samband med ett byggnadsarbete. Ingen person uppges vara skadad.

15:04 Karlskrona. Uppgifter kommer in om en trafikolycka på Norra Smedjegatan där en bilist kört på en parkerad personbil och sedan lämnat platsen.

20:22 Sölvesborg. En bostad utsätts för skadegörelse. Någon tros ha skjutit med eventuellt luftvapen på fönster.

Söndag 14 mars

00:01 Sölvesborg. Polis kallas till Norremarksvägen efter larm om bråk. Anmälan om skadegörelse och hemfridsbrott upptagen.

01:23 Karlshamn. En person förs till sjukhus efter att ha blivit slagen med en flaska i huvudet. Ingen person gripen i ärendet.

02:30 Karlskrona. Mycket fylleri och bråk i centrala Karlskrona.

02:43 Karlskrona. I samband med att en ung man omhändertas för fylleri vid en krog på Ronnebygatan blir han stökig och hotfull mot poliserna. Poliserna tvingas använda OC-spray för att försöka få kontroll på personen. Ärendet rubriceras som våld/hot mot tjänsteman.

03:01 Ronneby. En person förs med ambulans till sjukhus efter att ha blivit misshandlad utanför en krog på Kallingevägen.

03:07 Karlshamn. Larm om större bråk på Stortorget. Polispatrullen på plats begär förstärkning och folkmassan kan skingras med hjälp av polishund. I tumultet uppges en ordningsvakt ha blivit biten av polishunden. Dock betecknas vederbörandes skador inte som allvarliga.

06:17 Ronneby. En man omhändertas för fylleri efter att ha uppträtt stökigt på Stengärdesvägen.

Lördag 13 mars

01:17 Karlskrona. En ung kvinna rapporteras för brukande av falsk urkund sedan hon försökt använda sig av falsk/manipulerad legitimation då hon skulle gå in på en krog på Ronnebygatan.

03:09 Sölvesborg. Upptäcks ett inbrott i en tatueringssalong på Skolgatan.

03:13 Karlskrona. Två personer förs med polisbil till sjukhus för omplåstring sedan de slagits inne på en krog på Ronnebygatan.

03:30 Karlshamn. Trafikolycka på E22 vid Mörrum. En personbil körs in i mitträcket. Bilen bärgas från platsen. Inga personskador.

05:01 Karlshamn. Trafikolycka på E22 vid Mörrums västra avfart. En personbil halkar av vägen, in i en stolpe och hamnar slutligen i en trädgård. Inga personskador.
Uppdatering: Föraren misstänkt för rattfylleri.

06:00 Karlskrona. Larm om brand i en fastighet på Västra Prinsgatan.

12:10 Karlskrona. Larm om brand i ett uthus i Saleboda. Initialt finns inga uppgifter om att personer ska ha kommit till skada.

16:46 Olofström. En person omhändertagen för fylleri i centrum.

21:12 Olofström. En man grips misstänkt för bland annat skadegörelse på en toalett på en krog på Idrottsvägen.

23:51 Karlshamn. En person omhändertas för fylleri på torget.

Fredag 12 mars

06:55 Asarum, Karlshamn. Singelolycka inträffar på E22 i västergående körriktning mellan trafikplatserna Karlshamn Norr och Karlshamn Öst där en personbil voltar. Föraren, en kvinna, förs med ambulans till sjukhus och uppges inte vara allvarligt skadad.

15:50 Karlshamn. Singelolycka inträffar på väg 538 i höjd med Gårdagöl där en personbil voltar. Föraren uppges vara ute ur bilen.

Torsdag 11 mars

00:28 Karlskrona. En person körs till sjukhus efter att ha blivit misshandlad på Norra Kungsgatan. Ingen gripen i ärendet.

03:00 Jämjö, Karlskrona. Vid 03.00-tiden greps två yngre män misstänkta för rånet mot OKQ8 tidigare under kvällen.
Uppdatering. De bägge anhölls av åklagare efter inledande förhör.

04:11 Karlskrona. I samband med singelolycka på Österleden medtas föraren misstänkt för rattfylleri.

14:45 Olofström. Viltolycka. En personbil kolliderar med ett rådjur.

Onsdag 10 mars

04:33 Karlskrona. Upptäcks ett inbrott i ett vindsförråd i en fastighet på Utridarevägen.

05:15 Ronneby. En lastbil kolliderar med ett rådjur strax utanför Kallinge. Inga personskador rapporterade.

06:39 Ronneby. En personbil kolliderar med en grävling i Listerby. Inga personskador rapporterade.

10:55 Karlshamn. Två personer grips misstänkta för bland annat narkotikabrott, drograttfylleri och olovlig körning. Händelsen inträffar på Fridhemsgatan.

11:48 Karlshamn. En person medtas misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll på Länsmansvägen.

21:52 Jämjö, Karlskrona. Bensinstation på Riksvägen rånas av två beväpnade och maskerade personer. Personalen blir hotad med skjutvapen och de två personerna tilltvingar sig kontanter och cigaretter.
Uppdatering: Två män misstänkta för rånet greps efter genomförda husrannsakningar vid 03.00-tiden den 11 mars.

Tisdag 9 mars

Mellan klockan 00:00-06:30 skrivs sju händelserapporter. Inga av dessa resulterar i något gripande eller omhändertagande.

11:14 Sölvesborg. Upptäcks ett inbrott i en djuraffär på S:t Andreasgatan.

16:04 Ronneby. En personbil voltar av vägen på Vierydsvägen.

19:04 Sölvesborg. Inbrott konstateras i en bostad på Möllebacksgatan. Troligtvis har man gått in via altandörren.

19:45 Karlskrona. En lastpall på Stationsvägen börjar brinna. Initialt misstänks någon tänt fyr på pallen.

20:30 Karlshamn. Inbrott konstateras i en villa på Vintervägen. En altandörr är uppbruten.

Måndag 8 mars

01:34 Ronneby. En person grips misstänkt för narkotikabrott efter att ha gått runt på Gamla Riksvägen och uppträtt störande.

03:46 Karlskrona. Larm om brand i en villa i Bostorp. En kvinna uppges ha förts till sjukhus för kontroll.

08:00 Verkö, Karlskrona. I samband med fordonskontroll vid färjeterminalen så medtas en person misstänkt för rattfylleri.

10:26 Karlskrona. En person frihetsberövas misstänkt för snatteri i en butik på Stationsvägen.

10:35 Karlskrona. En person medtas misstänkt för rattfylleri i samband med en fordonskontroll på Blåportsgatan.

11:37 Karlskrona. Upptäcks ett inbrott i en fastighet på Västra Prinsgatan.

13:58 Karlskrona. En person grips misstänkt för stöld av en mobiltelefon från en butik på Verkövägen. Personen springer från platsen, men hinns upp av väktar och polis.
Uppdatering: Ytterligare en person grips i ärendet.

18:37 Svängsta, Karlshamn. Larm inkommer om rökutvecklig från en bostad på Mariegården. Det visar sig senare vara en brand i ett kök som ska ha orsakats av olja på spisen. Inga personskador rapporteras.

22:14 Karlshamn. Singelolycka inträffar vid Långasjönäs där en personbil kör av vägen. Inga personskador rapporteras inledningsvis. Uppdatering: Föraren omhändertas för provtagning då han misstänks för rattfylleri.

Söndag 7 mars

03:18 Karlskrona. Inbrott konstateras i butik/företagslokaler på Verkövägen. Ett hål i taket upptäcks.

07:41 Karlskorna. Inbrott konstateras i en frisersalong på Ronnebygatan. Ett fönster är krossat.

10:19 Asarum, Karlshamn. En person misstänks för smitning av bensinnota.

Lördag 6 mars

02:00 Karlshamn. En viltolycka inträffar på Ronnebyvägen där en personbil kolliderat med ett rådjur. Inga personskador rapporterade.

02:03 Karlshamn. En kvinna misshandlar en annan kvinna på en nattklubb vid Ågatan. Den drabbade kvinnan är inte i behov av ambulans.

03:18 Karlshamn. Uppgifter kommer in om ett inbrottsförsök i en villa då någon försöker ta sig in genom att bryta upp altandörren. Gärningsmannen försvinner från platsen utan att lyckas med tilltaget.

11:01 Ronneby. En person avlägsnas enligt polislagen 13 paragrafen efter att uppgifter kommit in om att en besökare till en elektronikbutik på Kungsgatan varit bråkig.

12:31 Karlshamn. En 15-årig pojke frihetsberövas misstänkt för snatteri i en mataffär på Drottninggatan.

Fredag 5 mars

00:08 Karlskrona. Larmas om en man som klättar på byggnadsställning på Arklimästaregatan. Polis får tag på mannen och han grips för narkotikabrott.

00:09 Nättraby, Karlskrona. En personbil kolliderar med ett rådjur på Gamla Landsvägen. Inga personskador rapporterade.

02:49 Ronneby. En personbil kolliderar med ett rådjur på Hamnvägen. Inga personskador rapporterade.

04:46 Ronneby. En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med östra infarten. Inga personskador rapporterade.

06:18 Nättraby, Karlskrona. Upptäcks ett inbrott på ett daghem. Enligt uppgift någon eller några stulit bland annat ett kassaskrin.

08:46 Karlskrona. Två personbilar kolliderar vid Statoil Angöringen. Initialt är det oklar skadestatus.
Uppdatering: Två personer förda med ambulans till sjukhus.

12:32 Karlskrona. En ung kvinna frihetsberövas misstänkt för snatteri i en butik på Borgmästaregatan.

16:03 Karlshamn. Trafikolycka inträffar på Erik Dahlbergsvägen där Minst två personbilar uppges vara inbladade.

20:08 Karlshamn. Arbetsplatsolycka inträffar på en båt i oljehamnen där en besättningsman skadas i en klämolycka.

Torsdag 4 mars

01:28 Karlskrona. Inbrottsstöld konstateras på Amiralen på Verkövägen.

02:20 Karlskrona. En man grips för misshandel, samt våld mot tjänsteman på Stortorget.

03:47 Karlshamn. En personbil kolliderar med ett rådjur på E22, strax utanför Mörrum. Inga personskador rapporterade.

09:07 Karlskrona. En person frihetsberövas misstänkt för snatteri i en livsmedelsbutik på Verkövägen.

13:32 Sölvesborg. En skolbuss körs av initialt okänd anledning av Lörbyvägen. De tre barnen som uppges vara ombord på bussen ska ej ha blivit skadade i samband med olyckan.  
Uppdatering: Barnen hämtade av sina respektive föräldrar. Busschauffören tar sig till vårdcentralen för kontroll. Enligt uppgift har bussen körts upp i en snövall och därefter vält.

14:53 Karlshamn. Singelolycka inträffar på Prinsgatan där en moped med två personer på kör omkull. Duon förs med ambulans till sjukhus och uppges vara lindrigt skadade.

Onsdag 3 mars

02:05 Sölvesborg. En man grips misstänkt för misshandel av sin flickvän.

03:14 Olofström. Inbrott konstateras i en källare på Ingenjörsgatan där flera förråd är uppbrutna. Inledningsvis oklart vad som stulits.

06:04 Ronneby. En viltolycka inträffar på väg 27 mellan Kallinge och Backaryd. Inga personskador rapporterade.

09:36 Karlskrona. En singelolycka inträffar på E22:an där en personbil voltat vid avfarten mot Sturkö. En kvinna förs till sjukhus med lindriga skador. 

10:03 Karlskrona. En trafikolycka inträffar med fem bilar inblandade utanför ett museum på Arklimästaregatan.
Uppdatering. En bilist kör på en fotgängare och fyra parkerade personbilar. Enligt uppgift har olyckan skett på grund av en olyckshändelse. Fotgängaren, en man, förs till sjukhus utan livshotande skador. Ytterligare en man, som befann sig i en av de parkerade bilarna, förs till en vårdcentral för omplåstring. Föraren, en kvinna, till bilen som orsakat olyckan uppges vara chockad.

Tisdag 2 mars

02:36 Sölvesborg. Konstateras inbrott i minilivs på Trestenavägen.

03:36 Olofström. Konstateras inbrott efter larm i restaurang på Idrottsvägen.

07:29 Karlshamn. En bil utan förare börjar rulla på Baldersvägen. En kvinna förs med ambulans till sjukhus.

16:49 Olofström. En kvinna utsätts för väskryckning vid bussterminalen. Vittnen lyckas kvarhålla gärningsmannen, som uppträder aggressivt. Gärningsmannen grips av polispatrull.

Måndag 1 mars

07:30 Blekinge. Natten har varit mycket lugn.

08:42 Nättraby, Karlskrona. Ett inbrott konstateras i en matbutik på Havgårdsvägen. Inledningsvis oklart vad som stulits.

20:51 Jämjö, Karlskrona. Upptäcks ett inbrott i en villa på Torgvägen.

21:42 Sölvesborg. En person omhändertas för fylleri på Järnvägsgatan.

22:12 Karlskrona. En personbil kolliderar med ett rådjur vid Olsängsgården. Inga personskador rapporterade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista