Fortfarande saknas närmare 100 svenskar efter jordbävningen i Chile. Foto: Aliosha Marquez/Scanpix
blekinge

Oro för anhöriga i Chile

Många blekingar som har släkt och vänner i Chile lever nu med en stor oro.

Maria Pacheco från Nättraby kommer ursprungligen från Chile och hon väcktes tidigt i lördagsmorse med beskedet om jordbävningen och nu hon väntar otåligt på att få ytterligare kontakt med sonen Carlos Carreno och hennes makes son Linus Mortenson som hon vet klarat sig oskadda.

Det var i lördags som Chile drabbades av en kraftig jordbävning och sedan dess har det varit flera efterskalv, bland annat imorse.

Många kommunikationer har slagits ut av jordbävningen och efterskalven i Chile, så det är svårt att komma fram på telefon.

Marias man Christer Karlsson har bara fått kontakt med sin son via Facebook.

Marias son Rikardo Careno har också kunnat hålla kontakt med sin och fruns släkt via internet. Han har fått bekräftat att ingen av hans anhöriga har drabbats.

För bara en månad sedan befann sig familjen i Chile och Rikardo Careno menar att jordbävningen kunde lika väl ha skett då.

Situationen i Chile där cirka 100 svenskar enligt uppgifter från UD än så länge saknas beskrivs som kaotisk och stora delar av landet har lamslagits och det är svårt att få kontakt med personer som befinner sig i landet.

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Åsa Holst
asa.holst@sr.seGrunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".