Ronneby

Satsar på skolbibliotek

Samtliga skolor i Ronneby kommun kommer att få tillgång till en skolbibliotekarie. Det är en del i den satsning som nu görs inom skolverksamheten i kommunen.

I samband med att skolorganisationen i Ronneby förändrades togs beslut om en rad olika satsningar. Bland annat specialpedagoger till förskolan, socialpedagoger till högstadiet och en satsning på tidig läsinlärning.

Ny satsning
Nästa steg blir, om förslaget går igenom i kommunfullmäktige, att varje rektorsområde i Ronneby från och med nästa år kommer att ha en skolbibliotekarie.

– Vi behöver bra resurser i skolan vid sidan om lärarna och detta är ett steg i rätt riktning, säger för- och grundskolenämndens ordförande Nils-Ingmar Thorell (FP).

Välkomnar satsningen
Kickan Öhrström, bibliotekarie på Snäckebacksskolan, tycker förslaget är bra.

– Jag tycker det verkar vara en jättebra satsning. Jag ser bland eleverna här vilket stort intresse det är för att låna böcker och få vägledning, säger hon.

Enligt Nils-Ingmar Thorell kommer satsningen på fler skolbibliotekarier att kosta mellan 2,5 och 3 miljoner kronor.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Mia Boström
mia.bostrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista