Fotboll

Polisen laddar inför fotbollsallsvenskan

Det är inte bara Mjällby AIF som laddar inför fotbollsallsvenskan. Även polisen i Blekinge håller på att förbereda sig inför vad som komma skall.

Inför den allsvenska fotbollspremiären håller polisen i Blekinge tät kontakt med övriga polismyndigheter i landet.

Enligt Anders Knutsson som är chef för polisavdelningen i länet handlar det om att försöka få information om vilka matcher på Strandvallen som kan väntas bli stökiga.

Bråkstakar på matcherna
– Många föreningar har en kärna av bråkstakar och för oss är det intressant att få veta hur många som tänkt åka till Mjällbymatcherna, säger Anders Knutsson.

Framför sig på skrivbordet har Anders Knutsson allsvenskans spelprogram där matcherna på Strandvallen är inringade.

Gais, Gävle och Kalmar är inget som skrämmer men när till exempel Helsingborg kommer på besök finns det en liten extra markering på pappret.

Hjälp från grannlän
I de flesta fall räknar polisen med att kunna ta hand om stökiga supportrar själva men ser det ut att komma busslaster med huliganer till Listerlandet finns det en plan "B".

– Då får vi kontakta våra kollegor i Kalmar och Skåne för att be om hjälp, säger Knutsson som tillägger att åtminstone Skåne har viss erfarenhet av ganska stökiga matcher.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".