Ishockey

Storbråk på läktaren när Olofström vann

Olofströms seger med 4-3 mot Nyköping fick igår en bitter eftersmak. Under ishockeymatchen utbröt bråk på läktaren. Flera personer från nyköpingsklacken tog sig över till Olofströms klack och började slåss.

Både vuxna och barn befanns sig bland Olofströmssupportrar och en kvinna skadade sitt knä i tumultet. Då det saknades väktare i ishallen fick polis tillkallas.

– Jag blev riktigt rädd och skärrad. Jag hittade ingen ordningsvakt så jag ringde till polisen. Det blev ett väldigt tråkigt slut på en annars lyckad resa, säger Jenny Ryttse en av Olofströms supportrar som var på plats i Nyköping.

Polisen i Nyköping har tagit emot ett tiotal polisanmälningar om misshandel efter händelsen.

Nöjd med matchen
Bråket på läktaren gjorde att matchen fick avbrytas i några minuter och i slutminutrarna gjorde Olofström det avgörande målet. Olofströms tränare Fredrik Söderström var nöjd med matchen som helhet.

– Vi får en mardrömsstart när de gör mål efter 24 sekunder, sen jobbar vi oss sakta men säkert in i matchen. Andra perioden är bra där det finns ett rålamod och en kyla, säger Fredrik Söderström, tränare i Olofström.

Var lite nervösa
Olofström förde spelet men där fanns lite osäkerhet från Olofströms sida i starten. Enligt Fredrik Söderström kan nervositet ha varit en del i det.

– Vi ska ha klart för oss att vi har många unga gossar som inte har varit i den här situationen innan, då finns en känsla av oro som man behöver komma förbi vilket vi gjorde iag, säger han.

Ett steg närmre
Nu väntar en hemmamatch för Olofström där de hoppas på att ta ännu ett steg i rätt riktning.

– Vi tror inte att det blir en enkel resa men vi har en fördel just nu, säger Fredrik Söderström.

Martin Brunelius
martin.brunelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista