innebandy

Elitseriedrömmen i kras

Det blir inget elitseriespel för Olofströms Innebandyklubbs damlag nästa säsong. Laget förlorade kvalmatchen mot Örebro med 6-2 och är nu utslagna.

Med en vinst med 5-4 med sig i bagaget åkte Olofström upp till Örebro för att försöka nå ytterligare avancemang i kvalet mot elitserien.

Men redan i matchinledningen gjorde Örebro två snabba mål som satte Olofström i problem.

Spelmässigt ryckte laget upp sig efter inledningen och när lagets specielle målskytt Louise Wickström reducerade till 2-1 tändes ett nytt hopp.

Svårt att ta in
Men Örebro lyckades återigen rycka ifrån i målprotokollet och när laget i den tredje perioden gick fram till en ledning med 5-1 blev uppförsbacken för stor för Olofström.

Det här var tredje säsongen i rad som Olofström nosat på spel i landets högsta innebandyserie och besvikelsen i laget var stor efter förlusten.

– De får in ett par bollar som vi inte ska släppa överhuvudtaget och det gör det så jäkla tungt. Vi jobbar i uppförsbacke hela matchen, säger Louise Wickström tvåmålsskytt i Olofström.

Framtiden oviss
Hur framtiden ser ut för Louise Wickström vill hon inte kommentera idag.

– Det får vi se. Jag gillar Olofström jättemycket och tycker att det har funkat skitbra. Det är jättesynd att det inte gick i år, säger Louise Wickström.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se
Peter Widbark
peter.widbark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista