Hockey

Polis på plats ikväll

För att stoppa ytterligare läktarbråk kommer polisen att finnas på plats vid kvällens möte mellan Olofström och Nyköping i hockeyns kval till allsvenskan.

Det var i lördags som ett antal av Nyköpings fans attackerade tillresta Olofströmare och bland dem fick en kvinna sin knäskål slagen ur led.

I kväll stundar match i Stålhallen och för att undvika att det åter blir bråk kommer fyra poliser att finnas på plats.

Direkt efter lördagens bråk sa en person inom Olofströms organisation till BLT att inga Nyköping fans skulle släppas in i Stålhallen men enligt OIK:s ordförande är alla borta supporters välkomna.

Hur många fans från Nyköpng som slutligen kommer till matchen verkar ingen i nuläget veta. Men även vid ett värsta scenario tror Anders Knutsson, som är chef på polisavdelningen att man reder upp situationen.

– Blir det bråk får vi ta hjälp av ordningsvakter och publikvärdar. Skulle det inte räcka finns det fler polispatruller runt om i länet att kalla in säger Anders Knutsson.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista