Moderata kommunalrådet KG Svenson.
Karlskrona

Letar kändisar för marknadsföring

Politikerna ska gå på jakt efter kändisar som ska marknadsföra Karlskrona kommun. Det de vill ha är mellan 20 och 30 ambassadörer med anknytning till kommunen och som ska tala väl om och representera bygden vid olika evenemang.

Det moderata kommunalrådet KG Svenson gillar idén.

– Det är viktigt att vi marknadsför Karlskrona. Vi har redan sju stycken och nu har vi också tagit beslut om hur reglerna kring detta ska se ut, säger han.

Flera ambassadörer redan idag
Redan idag representeras Karlskrona kommun av ett antal kändisar. Det är namn som Carolina Klüft, Håkan Loob, Mi Ridell och Ulf Lönnqvist, som alla hjälper till att marknadsföra kommunen på olika sätt.

Men politikerna vill ha fler namn och det ska inte enbart röra sig om kultur- eller idrottspersonligheter.

– Nu kan man tänka sig att näringslivsföreträdare skulle vara välkomna, säger KG Svenson.

Anknytning till kommunen
Reglerna är enkla. Ambassadören ska ha någon form av anknytning till kommunen men behöver inte vara bosatt i Karlskrona med omnejd.

Däremot ska den som får hedersuppdraget känna starkt för Karlskrona och vara intresserad av att kommunen växer och utvecklas. Detta är ett absolut krav.

Kommunalrådet KG Svenson och hans politikerkollegor i kommunstyrelsen vill ha ihop runt 30 ambassadörer av rätt kaliber.

Kan vara svårt
Men frågan är hur lätt det är att hitta de här ambassadörerna.

När Sveriges Radio Blekinge gör en snabbenkät på stan infinner sig känslan att politikerna kan ha tagit sig vatten över huvudet.

Karlskronaborna skakar på huvudet när de får frågan om de kan nämna någon bra kändisambassadör. Emelie Karlsson kommer i alla fall på ett namn.

– Han gladiatorn Raptor kanske, säger hon.

Roger Palmgren tänker till för att ge politikerna en hjälpande hand men resultatet blir även där magert.

– Raptor skulle kanske vara en bra ambassadör. Men han är den enda jag kommer på. Det blir nog svårt för politikerna att hitta 20 till 30 stycken tror jag, säger Roger Palmgren.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista