Ishockey

Olofströms stjärnor kvar

Olofströms Ishockeyklubbs kanadensiska spelare Mark Hurtubise och Benoit Douchet kommer att spela vidare i klubben säsongen ut. Spelarna kommer en kort tid att bosätta sig i Danmark och därmed har klubben löst de skattetekniska problem som kunde äventyrat fortsatt spel för spelarna.

Olofströms IK är mitt uppe i sin mest framgångsrika säsong på flera år. Laget möter i helgen Huddinge i det sista play off-steget. Vinner de där väntar den slutliga kvalserien som tar två lag till landets näst högsta serie allsvenskan.

Kunde tagit slut
För lagets flitigaste målskyttar Mark Hurtubise och Benoit Douchet kunde resan tagit slut redan innan mötet mot Huddinge.

Som artistspelare, dit Hurtubise och Douchet räknas, får man bara vistas i Sverige sex månader och om det blir längre än så tillkommer arbetsgivaravgifter och en högre skattesats för samtliga månader.

– Vi väljer att flytta spelarna utomlands till Danmark i det här första skedet, säger Roger Jönsson, klubbchef i Olofströms IK.

Samråd med jurister
Olofströms IK:s styrelse tog beslutet efter att ha gått igenom ärendet med jurister på Skatteverket. Blir det vinst mot Huddinge och spel i kvalserien som sträcker sig till den 11 april, så kommer klubben att ta hem de två spelarna till Sverige igen.

– Då kommer de inte räknas som artistspelare längre och då kommer vi att betala de skatter och arbetsgivaravgifter som tillkommer för hela perioden, säger Roger Jönsson.

Fredrik Persson
fredrik.persson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista