Fler olyckor i skolan 2003

I Karlskrona anmäls allt fler olyckor inom barnomsorgen och skolan. Samtidigt visar nya uppgifter att de anställda drabbas av allt färre arbetsskador.
I fjol anmäldes 45 arbetskador inom barn- och ungdomsförvaltningen till Försäkringskassan. Det kan jämföras med betydligt fler anmälningar året innan, då 65 arbetskador anmäldes. Det handlar om personal som drabbats av arbetsskador av allt från psykosociala skäl till slag från elever eller en bok i ögat. När det gäller anmälda olyckor så syns en klar ökning. Förra året anmäldes 34 olyckor och det är tio fler än året innan då bara 24 olyckor anmäldes. Ökning beror enligt barn- och ungdomsförvaltningen främst på att Rödebyskolan i allt högre grad börjat rapportera olyckor. På Rödebyskolan rapporterades 13 fall av elevprovokation under förra året. En ny blankett för att anmäla olyckor tros också vara en orsak till ökningen. Fallolyckor, bett från barn och jack i pannan är några andra exempel på olyckor som rapporterades under förra året.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".