Olofström

OIK ännu närmare kval

Olofströms IK vann igår matchen mot Huddinge. Och nu är det allsvenska kvalet ännu närmare.

Olofström som fick en tuff start i början av matchen då laget blev hårt pressat av Huddinge som hade bra fart under skridskorna och som gjorde att Olofström hade svårt att hänga med till en början.

Ändå tar Olofström ledningen i numerärt överläge efter knappt tre minuter då Benoit Doucet ger en fin passning till Mark Hurtubise som kan göra 1-0 i nästan öppet mål.

Olofström vände matchen
Huddinge kvitterar till 1-1 i mitten av första perioden, även det i numerärt överläge. Trots att Huddinge är bättre i första perioden så är det Olofström som tar ledningen med 2-1 i den fjortonde minuten då Adam Peter kämpar fram pucken till Christer Andersson som gör 2-1.

Olofström spelar bättre i andra och för spelet och gör också viktiga 3-1 av Niklas Persson efter ett litet kommunikations problem mellan Huddinges målvakt och en försvarare som gör att Adam Peter hittar Niklas Persson som skjuter direkt i mål.

Match med många tacklingar
I tredje perioden är det fortfarande fördel Olofström även om matchen är jämn och fysisk med många tacklingar. Olofström gör 4-1 med åtta minuter kvar av matchen.

Ett skott från blå av Jonatan Bejmar som letade sig i mål. Huddinge ger sig dock inte utan gör 4-2 med en minut kvar men hoppet släcks definitivt när Andreas Grönqvist åker igenom hela banan och gör 5-2 i öppet mål.

På måndag spelas returen och vid Oloftströms seger så är man klara för den allsvenska kvalserien. Vid förlust spelas en avgörande match på tisdagen, även den i Huddinge.

Björn Karlsson
bjorn.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".