Fängelsestraff för knivskärning på pub

De båda personer som knivskar två så kallade entrévärdar på restaurang Kings Crown i Karlskrona i höstas dömdes till fängelse på måndagen.
Det var i början av november som entrévärdrarna försökte lugna ner ett par som uppträdde stökigt på restaurangen. Paret, som är hemmahörande i Göteborg, satt intill scenen och bråkade och de uppmanades att lugna ner sig. Hotade att kasta flaskor på bandet Senare kom en av medlemmarna i det band som spelade på kvällen och berättade att mannen i paret hotat att kasta flaskor på bandet om man inte spelade rätt låt. Efter ytterligare en stund kom bartendern springande och sade att det var slagsmål på dansgolvet. De båda entrevärdarna gick dit och tumult uppstod och en rad slag uttdelades. Knivhöggs i ryggen Den ene av värdarna kände plötsligt att han knivhuggits i ryggen eller sidan. Också den andre värden blev knivkskuren men i magen. Även en av gästerna fick slag i ansiktet. Blekinge tingsrätt dömde den 30-åriga kvinnan till två års fängelse för grov misshandel och narkotikbrott. Mannen som är 28 år dömdes till ett och ett halvt års fängelse för misshandel, grov misshandel, olaga hot, övergrepp i rättssak och narkotikbrott. De båda ska betala skadestånd till de båda entrevärdarna på knappt 49 000 respektive 45 000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".