Missnöjda resenärer

Blekinges kollektivtrafik-resenärer hör till dom mest missnöjda i södra Sverige. Det visar länstrafikbolagens kundbarometer för förra året

I Skåne är 75 procent av resenärerna nöjda med buss och tågtrafiken totalt sett. Det är bäst i Sverige. Men också resenärerna i Kronoberg, Halland och Blekinge är mer nöjda med länstrafiken än genomsnittet i Sverige. Resenärerna har fått betygsätta 18 olika områden inom länstrafiken. Och det finns stora skillnader mellan de sydsvenska länsbolagen. På frågan om det är prisvärt att åka kollektivt  håller över 60 procent av skåningarna med, men under 50 procent av Hallänningarna.


När det gäller pålitligheten är över 80 procent av kronobergarna nöjda, men bara 70 procent av Skåningarna, och ännu färre Blekingar.Medan blekingarna alltså är mest missnöjda i Sydsverige med själva trafiken tycker nästan 80 procent att personalen är trevlig och att det är rent och snyggt ombord.


I Skåne upplevs däremot är det bara 70 procent som är nöjda med personalen och städningen. Undersökningen visar också att resenärerna tycker det är viktigt att länstrafiken är lyhörd. Men det har bolagen svårt att leva upp till. Mest nöja är hallänningarna. Där uppfattar nästan 40 procent av resenärerna länstrafiken som lyhörd.