Kvalspelet jackpott för Olofströms Hockey

Det allsvenska kvalspelet blir en riktig vitamininjektion för Olofströms ishockeyklubb. Efter några motiga år vänder det nu för föreningen både sportsligt och ekonomiskt.

– Ingen hade vågat hoppas på det här. Nu ska vi njuta av de här fem matcherna och jag hoppas att hallen blir fylld på alla, säger Gert Peters, ordförande i hockeyföreningen.

Dömdes ut
Olofströms hockeylag har aldrig tidigare nått så långt som nu. Så sent som förra året kraxade olyckskorparna och dömde ut laget såväl ekonomiskt som på ishockeyplanen.

Men föreningen bet ihop, slöt leden och började jobba målmedvetet mot det hägrande målet att nå allsvenskan och nu är man nära.

– Vi var ju uträknade även ekonomiskt och man sa att vi borde begära oss ner i en lägre division. Men vi har visat att det går att fixa det med lite jäklar anamma, säger Gert Peters. 

Fyllas på
Framgångarna i rinken kommer att ge avtryck på ekomonin. Inga tvivel råder om det.

När laget tar sig an kvalseriens övriga lag i hemmarinken, lär det fyllas på ordentligt i föreningens kassakista.

 – Får man hoppas så blir det Tingryd som går vidare til kval och sen att vi slipper Asplöven och får Enköping istället, då får vi rimliga resor och med en fylld hall så betyder det oerhört mycket för vår ekonomi.

Utgifter
Bedriften att ta sig till kvalserien innebär visserligen att dom framtida intäkterna ökar, men framgången innebär också oförutsedda utgifter.

Att hålla kvar dom båda kanadensarna Benoi Doucet och Mark Hurtubis blir en dyr affär för föreningen.

– Vi tog ett beslut i styrelsen att dom ska spela vidare tills dess att vi är färdiga. Men jag vill inte gå in på siffror, men det rör sig om väldigt mycket pengar som vi måste betala i arbetsgivareavgifter och skatter, säger Gert Persson.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".