Mjällby

Strandvallen fick tummen upp

Nu har Mjällbys hemmaarena Strandvallen fått godkänt för allsvenskt spel. Det meddelade  Fotbollförbundet efter en inspektion av fotbollsanläggningen idag.

Det har varit en period med ett intensivt arbete med att färdigställa plan, läktare och andra faciliteter för de allsvenska kraven. Idag har Fotbollförbundets representanter varit på Strandvallen för att inspektera anläggningen och i samband med besöket gav de beskedet att Strandvallen får godkänt.  

Minska antalet besökare
Det är bara smärre justeringar som Fotbollförbundet kräver. Det handlar främst om läktarplatserna. Mjällby måste minska antalet åskådare till varje match från det beräknade antalet 7500 till 7000. Det beror på att man byggt sittplatser istället ståplatser.

Liten justering
Anders Sigurdsson menar att i stort sett alla allsvenska arenor får anmärkningar som de måste justera. En del får betydligt mer allvarliga fel påpekade för sig än vad Mjällby fick idag.

– Det är väldigt små marginella justeringar som behöver göras här, säger Anders Sigurdsson.

Nöjd efter hårt arbete
Jens Åberg, vice ordförande i Mjällby, är nöjd efter beskedet. 

– Det är bra. Det är mycket arbete som har gjorts under de senaste veckorna och allt ser nu ut att falla på plats, säger Jens Åberg.  

På söndag är det hemmapremiär för Mjällby när de möter GAIS.

Åsa Holst
asa.holst@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista