Miroslav Milurovic kritiserar landshövding Gunvor Engström. Foto: Jakob Rickardsson/ SR Blekinge
blekinge

Beslut att frysa pengar möts av frän kritik

Landshövding Gunvor Engströms beslut att överge projektet Krafttag Blekinge får hård kritik.

Hon var med om att dra igång projektet för att stötta länets industri och mildra dom negativa effekterna av finanskrisen.

Dåligt beslut
Miroslav Milurovic, som är en ledande s-politiker i Olofström samt även fackklubbens ordförande på metallklubben på Volvo, skräder inte med orden.

– Det är verkligen dåligt och bara ett sätt att skyla över det faktum att hon inte har något att redovisa. Jag tror att många tycker som jag, att beslutet är dåligt, säger han.

Tredjedel
Gunvor Engströms beslut att frysa bidraget på 170.000 kronor till Krafttag Blekinge väcker onekligen ont blod. Beloppet är en tredjedel av den totala kostnaden för projektet i år.

Med över 1400 arbetslösa bara i Olofström och en industri i länet, som fått bita i gräset ordentlig på grund av finanskrisen, så anser Miroslav Milurovic att satsningen är angelägen.

-- Krafttag Blekinge är tänkt att stötta hela industrisektorn i länet, inte enbart fordonsindustrin. Med så många arbetslösa som vi har, så är det viktigt att slå vakt om den arbetsmarknad som finns i länet.

Polenexport
Istället för att bidra med pengar till projektet, vill Gunvor Engström bland annat att länsstyrelsen istället ska stimulera företag att exportera til exempelvis Polen.

Miroslav Milurovic är inte särskilt imponerad över den sortens initiativ.

– Det vi hittills lyckats exportera till Polen är möjligen arbetstillällen. Alltså, de arbetstillfällen som vi förlorat i Blekinge har återskapats i Polen. Jag kan faktiskt inte se att vi överhuvudtaget lyckats exportera något av värde till forna östländerna, så jag tror inte så mycket på den sortens projekt, säger Miroslav Milurovic.

Milan Djelevic
milan.djelevic@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".