Ida Andersson på öppna förskolan. Foto:Mikael Eriksson/SR.
Olofström

Öppen förskola invigd

Idag invigdes Olofströms öppna förskola. Ett 70-tal barn och föräldrar hade letat sig till lokalerna och enligt många på plats är den öppna förskolan mycket efterlängtad.

Egentligen skulle man kunna kalla det en återinvigning. För, för runt tio år sedan stängde den senaste kommunala öppna förskolan i kommunen. Därefter har man fått leta sig till kyrkans motsvarighet.

Men på måndagar, onsdagar och torsdagar ska man i fortsättningen kunna ta med sina barn till verksamheten.

Både för barn och vuxna
En verksamhet som enligt både kommunalråd och personal i stor utsträckning är till för mammor och pappor som ska få en naturlig mötesplats och samtidigt få stöd.

Ida Karlsson från Gränum satt på den röda lekmattan med sina två barn och hon gav mycket högt betyg åt att kommunen nu öppnat en öppen förskola

Gott betyg av barnen
På de många mattorna kröp, gick eller låg barnen och undersökte de många leksakerna. Ida Andersson hade tillexempel redan prövat på att bo i det lilla tältet som stod på golvet och undersökt en liten, liten röd spegel.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".