Fiskare räddad efter natt på sjön

En man som rapporterades försvunnen sedan han rott ut från Yngsjö vid Åhus för att fiska återfanns välbehållen tidigt på fredagsmorgonen då han räddades av helikoptrar från F17.
65-årige Kjell Rosenkvist gav sig ut i sin eka vid halv två på torsdagseftermiddagen. - Precis när jag hade tagit laxgarnen så knäcks den högra åran. Det säger bara ”visp” så är jag långt ute, berättar han för Sveriges Radio Kristianstad. - Och det gick hård sjö också. Jag tänkte: hur ska jag klara detta? Men Kjell Rosenkvist lyckades få i ankaret och efter ett tag slutade båten att driva. Då hade klockan hunnit bli fyra på eftermiddagen. Sedan skulle det bli en lång väntan. När han inte återvände under kvällen rapporterades han saknad. Ett räddningspådrag med helikoptrar och flera fartyg letade efter honom under natten. Strax före klockan fem på fredagsmorgonen, när räddningspersonalen var på väg in till land för att tanka och få lite mat i sig, upptäckte helikoptern från Ronneby Kjell i båten. - Det kom en kille ner från helikoptern, och det var hög sjö. Men sedan gasade vi upp, och det var jävligt skönt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista