Tredje bästa resultatet för Södra

Skogskoncernen Södra, där Mörrums bruk ingår, presenterade under fredagen sitt tredje bästa resultat någonsin. Vinsten förra året hamnade på 1,5 miljarder kronor efter finansnetto och det är en fördubbling jämfört med 2002.

Södra har som regel att dela ut en tredjedel av vinsten under en konjunkturcykel till ägarna och i år kommer de 35 000 medlemmarna att få dela på cirka 500 miljoner kronor och det är den största utdelningen någonsin. Men det blir också utrymme för investeringar. I likhet med tidigare år svarar massaindustrin för den största delen av vinsten, eller mer än 90 procent. Men såväl biobränslen som trävarumarknaden går med vinst och inför 2004 pekar prognoserna på en något bättre konjunktur, inte minst i USA. Det gör att Södras koncernchef Anders Wahrolén förväntar sig en ökad efterfrågan inom massaindustrin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".