Thailand

Mitt i oroligheternas Bangkok

Mitt i upprorets Bangkok finns Magnus Ingvarsson från Ronneby. I kvarteren där Magnus Ingvarsson bor är det för närvarande lugnt, men för bara två veckor sedan var det skottlossning med flera döda som resultat, bara 500 meter från bostaden.

De så kallade Rödskjortorna som kräver nyval, har under mer än en månad belägrat den Thailändska huvudstaden. Bitvis har demonstrationerna varit mycket våldsamma med tjugotalet döda och flera hundra skadade som resultat.

Frustrerade thailändare
Just nu märker Magnus Ingvarsson mest av oroligheterna på så sätt att de orsakar kraftiga trafikstörningar. Men det börjar också infinna sig en växande frustration hos dem som inte deltar i upproret.

– Många thailändare börjar vara riktigt trötta på vad som händer och det förekommer också motdemonstrationer mot demonstranterna.

Överväger att lämna Bangkok
Det här är inte första gången som de så kallade rödskjortorna demonstrerar för ett nyval i Thailand, men enligt Magnus Ingvarsson är det de våldsammaste protesterna på nära 20 år. Och han och hans familj har också övervägt att tillfälligt lämna huvudstaden Bangkok.

– Ja faktiskt, men det är svårt att ta sig härifrån. Det bästa är nog att hålla sig undan och inte söka kontakt med demonstranterna, säger Magnus Ingvarsson.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista