Poliser i Blekinge sämre betalda

Blekingepolisernas löner ligger under genomsnittet i landet. Det är bara kommissarierna som ligger över. Det visar lönestatistik som polisförbundet tagit fram.

Den största löneskillnaden hittar man beträffande polisinspektörerna i Blekinge. De har en medellön på 24 394 kronor i månaden. Det är 1385 kr mindre än för genomsnittet i landet. Också polisassistenterna, som alltså är nya i yrket, ligger lägre i Blekinge. De har en snittlön på 20 621 kr vilket är nästan 500 kr under medellönen för assistenter i landet. Det är bara kommissarierna som är arbetsledare som ligger bättre till än snittet. Men det handlar inte om många kronor - 82 kronor i månaden. Deras månadslön är 31 790 kr. Inte oväntat toppar Stockholmspoliserna löneligan. I Stockholm har en polisassistent flera tusen kr mer i månaden än en kollega i Blekinge, däremot skiljer det inte så mycket på polisinspektörernas löner. Jämfört med polisen i Västra Götaland och Skåne ligger Blekingepoliserna i stort sett lika.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista