Stort intresse för distansstudier

Intresset bland Sölvesborgsborna för att läsa en högskoleutbildning på distans är stort. Sedan lärcentret öppnade på biblioteket i höstas har studenterna strömmat till för att få en bra studiemiljö.

- Det ökar för varje vecka, så nu är vi uppe i 80-85 stycken studenter, säger Caroline Ahrgren, studiebibliotikarie i Sölvesborg. Lärcentret i Sölvesborg har egentligen ingenting med någon högskola eller något universitet att göra. Det är helt enkelt bara en plats med datorer, internet, bord och stolar som underlättar studierna.

Till lärcentret i Sölvesborg kommer människor som ska bli bibliotikarier, som läser pedagogik, juridik, litteraturvetenskap mm. Och det är många olika åldrar, från 18-åringar till studenter i 80-årsåldern som läser olika folkhögskolekurser.

Även biblioteket i Olofström är på gång att öppna ett lärcenter och Caroline Ahrgren tror att det här är något som har kommit för å stanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".