Blekinge

Företagen säljs på Blocket

Det blir allt vanligare att företag läggs ut för försäljning på försäljningssajten Blocket. Just nu är 34 företag i länet till salu via annonssidan.

Som bekant finns det cyklar, leksaker, bilar och båtar på den välbesökta sidan. Men det har blivit allt vanligare att också företag läggs ut till försäljning.Dominerande är restauranger, men man kan också hitta en bilskrot eller varför inte en körskola.

Svar efter fem minuter
Gun Lejhall på Aspö är en av dem som lagt ut sitt företag till försäljning och hon behövde inte vänta länge på någon spekulant.

– Efter fem minuter ringde en person från Stockholm och sedan har jag också fått andra samtal och mail, berättar Gun Lejhall.

Svårt att ta på allvar
Sören Lund är ordförande för lobbyorganisationen Företagarna i Karlskrona, men han har svårt att ta blocketannonserna på allvar.

– Jag kanske är lite gammalmodig, men företag säljer man inte på Blocket. Det är ju inte precis som att köpa en cykel eller en bil utan jag skulle använda mig av en företagsförmedlare, säger Sören Lund.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista