sölvesborg

Pensioner på årets plakat

Rättvisare pensioner var ett av budskapen när Socialdemokraterna idag demonstrerade i Sölvesborg. Ett 80-tal personer hade samlats för att gå med i förstamajtåget.

Anna-Greta Mörk var en av dem som samlades på Furulundsskolans skolgård i Sölvesborg. Hon hade varit med med många gånger förr.

– Mitt bästa första maj minne var när jag som femåring satt på min pappas axlar i Borås och gick i demonstrationståget. Sen har jag gått i Borås eller här när jag har kunnat, sa Anna-Greta Mörk.

Stundande val
Med val i höst och en valrörelse som redan är igång var dagens tåg något extra för deltagarna.

– Nu i år försöker vi allt att få fram våra stödtrupper, för det kan nog behövas, menade Anna-Greta Mörk.

Pensionerna
På hennes banderoll stod det "PRO kräver rättvisa". Och frågan om pensionärernas villkor såg hon som särskilt viktig.

– Vi kräver rättvisare skatter, jag vill inte ha min pension sänkt. Personligen fick jag 200 spänn mindre i månaden. Och jag tycker att det är åt helskotta, sa Anna-Greta Mörk.

Pratade om klyftor
En av dagens huvudtalare var den socialdemokratiska riksdagsmannen Jan Björkman. I sitt tal tänkte han lyfta fram de klyftor som han ser i samhället.

– Jag försöker nämna de omställningar som sker på arbetsmarknaden och i utbildning. Men också vad vi tänkte göra där istället. Mer satsningar på utbildning, vuxenutbildningar och arbetsmarknadspolitik, sa Jan Björkman (S).

Carina Melin
carina.melin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista