Ursäkt gör slut på bråk på Marinmuseum

Den avgående chefen för Marinmuseét i Karlskrona, Per Inge Lindqvist, har nu fått en offentlig ursäkt av sin chef överintendent Keith Wijkander för hur han behandlats i samband med sin avgång.

Det har varit en turbulent vecka på marinmuseét. Det hela började med ett elektroniskt meddelande till personalen där det stod att Per Inge Lindqvist med omedelbar verkan avsatts som museichef.

Per Inge Lindqvist blev förbannad och kränkt över att det uppfattades som om han fått sparken och tog kontakt med sitt fackförbund. 

Under den gångna veckan har Akademikerförbundet DIK och Per Inge Lindqvist förhandlat med hans arbetsgivare om hur man ska hantera den uppkomna situationen. Igår kom man överens med huvudmannen Statens maritima museer om att Per Inge Lindqvist får ersättning för det kränkande meddelandet. Men varken Per Inge Lindqvist eller hans fackförbund vill avslöja hur stor ersättningen är.

Det viktigaste är att hans chef överintendent Keith Wijkander har erkänt att han gjorde fel och bett om ursäkt, säger Per Inge Lindqvist. 

Efter tretton år avgår Per Inge Lindqvist som chef för Marinmuseum den förste mars. Han kommer dock att arbeta kvar som sakkunnig med uppgift att utveckla verksamheten och ansvara för ett antal kommande utställningar och projekt på museét.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".