Krismöte i Karlshamn

I Karlshamn ska på söndagen kommunalrådet Torsten Magnussons framtid diskuteras på ett hastigt påkallat möte med arbetarkommunens styrelse.

Socialdemokraten Ethel Duvskog, som är kommunfullmäktiges ordförande, är mycket besviken på att media fick uppgifterna om skadeståndskraven mot kommunalrådet Torsten Magnusson, innan Arbetarkommunens styrelse fick reda på vad som hänt.

- Jag är besviken att detta inte togs upp i styrelsen innan det offentliggjordes. Det handlar ju om miljoner, säger Ethel Duvskog.

Det är en märkbart besviken Ethel Duvskog som genom massmedia fick reda på att Hamnstyrelsen kräver kommunalråd Torsten Magnusson på miljonskadestånd för det tilläggsavtal som han tecknat med Anders Högland, före detta vd för Karlshamns hamn. Ett avtal som innebar att pensionsavtalet höjdes från 2,9 till 7,5 miljon kronor.

Styrelsen för Karlshamn Arbetarkommun kommer att träffas klockan 11 på söndagen för att diskutera det som inträffat och då hoppas Ethel Duvskog få klarhet i vad som hänt och det råder ingen tvekan om att hon reagerat på de uppgifter som har kommit fram.

- Naturligtvis blir man chockad. Och jag vill ha rättvisa här och därför är det viktigt att reda ut vad som hänt, säger Ethel Duvskog. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".