Intern kritik inom Karlshamns kommun

Den politiska krisen i Karlshamn har nu lett till intern kritik bland de kommunala bolagen. Bengt Mattsson, kommundirektör och vd för Stadsvapnet i Karlshamn är kritisk till att Stadsvapnet inte fick någon information av Hamnbolaget, om turerna kring det pensionsavtal som kommunalrådet Torsten Magnusson ska ha tecknat med Hamnbolagets förre vd Anders Högland.

I kväll kommer styrelsen och vd:n för moderbolaget Stadsvapnet i Karlshamn ha ett möte om det omdiskuterade pensionsavtal som Torsten Magnusson på eget bevåg ska ha tecknat med förre hamn vd:n Anders Högland. Kostnaderna för avtalet har, enligt hamnbolagets styrelse, stigit från 2,9 till 7,5 miljoner kronor.

I kväll ska dom delar som tidigare varit belagda med sekretess bli offentliga så att Stadsvapnet, som är moderbolag för dom kommunala aktiebolagen ska kunna skapa sig en egen bild. Torsten Magnusson som i vanliga fall är styrelseordförande i Stadsvapnet, kommer inte att delta på möte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista