Inget besked om skadeståndskrav mot kommunalråd

Styrelsen för Karlshamns kommunala moderbolag Stadsvapnet kommer att avvakta fram till söndag innan man avgör om Hamnbolaget har rätt att kräva det socialdemokratiska kommunalrådet Torsten Magnusson på mångmiljonbelopp för hans inblandning i det omdiskuterade pensionsavtalet till den före detta hamnvd:n Anders Högland.

Det beslutet togs vid ett extrainsatt styrelsemöte i tisdags kväll. Styrelsen hade sammankallats för att få information om det omdiskuterade pensionsavtal, som enligt en enig styrelse i dotterbolaget Karlshamns Hamn kommunalrådet Torsten Magnusson på eget bevåg tecknat med förre hamnvd:n Anders Högland. Ett tilläggsavtal som medfört att kostnaderna stigit från 2,9 till 7,5 miljoner kronor.

Stadsvapnets styrelse fick under mötet ta del av de delar av beslutsunderlaget som är är belagda med sekretess för att skapa sig en egen bild av avtalet, och med på mötet fanns också den advokat som hamnbolaget anlitat för att granska pensionsavtalet. På söndag ska styrelsen träffas igen och då väntas ett beslut i ärendet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".