Politisk tvekan kring alternativ finansiering av E 22

Det är ovisst om Region Blekinge kommer att fortsätta att driva frågan om en alternativ finansiering av en utbyggnad av E 22.

Det står klart sedan regeringen gjort upp om den kommande tioårsplanen för investeringar i vägar och järnvägar. Uppgörelsen innebär ett bakslag för Blekinge.

Tisdagens uppgörelse mellan s, v och mp innebar inga förändringar i vägverkets förslagna plan för E 22-an. Sölve - Stensnäs byggs ut 2008 - 2011 och Björketorp - Nättraby 2012 - 2015. Jämjösträckan finns inte med i planen. Beträffande kustbanans elektrifiering och upprustningen av kust till kustbanan ändrades ingenting.

Region Blekinge var beredd att satsa pengar i en alternativ finansiering av ombyggnaden av E 22-an om regeringen tidigarelade Sölve-Stensnäs, Björketorp-Nättraby och lyfte in sträckningen förbi Jämjö i planen.

Enligt Kenneth Olofsson, ansvarig för kommunikationsfrågor på Region Blekinge, kommer det nu att bli svårare att driva den alternativa finansieringen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".