karlskrona

Shirley Clamp till Viva-festival

Sångerskan Shirley Clamp uppträder på Sveriges Radio Blekinges sändning under Vivafestivalen i Karlskrona den 30 juli. Då avgörs också länsfinalen i Svensktoppen nästa.

Shirley Clamp slog igenom stort i Melodifestivalen 2004 när hon kom tvåa med låten Min kärlek. Sedan dess har hon haft flera hits; Den som älskar, Eviga längtan och Det finns inga givna svar.

Vann första talangtävlingen
– Jag är stolt att spela samtidigt som det är länsfinal i Svensktoppen nästa. Min första talangtävling var 1989 i Borås, då jag var 16 år. Jag lyckades vinna den och det var då jag bestämde mig för att bli artist, säger Shirley Clamp.

Under P4 Blekinges sändning på Vivafestivalen utses vilken Blekingeartist som får chansen att till slut vinna en utmanarplats på Svensktoppen nästa.

Schlagerhits och covers
Shirley Clamps fans behöver inte bli besvikna.

– Jag kommer såklart att spela mina schlagerhits, jag kan inte giga utan dem. Men det kommer också smyga sig in någon cover, säger Shirley Clamp.

Nöjd med dragplåstret
Programledarna Tova Nilsson och Patrik Franke ska programleda sändningen från Viva-festivalen. Och kanalchefen Göran Eklund är nöjd med valet av dragplåster.

– Shirley Clamp är en välkänd artist för våra lyssnare. Vi är glada att vi kan erbjuda vår publik sådan här underhållning och det kommer inte att kosta något, säger P4 Blekinges kanalchef Göran Eklund.