Tvärleden hotad på grund av nedskärningar

Den så kallade Tvärleden som ska knyta samman västra Blekinge med Halland äventyras nu genom att anslagen till såväl Blekinge som Kronoberg skurits ner kraftigt.

Det säger Kenneth Olofsson ansvarig för kommunikationsfrågor i Region Blekinge efter regeringens uppgörelse med stödpartierna om vägar och järnvägar. Enligt regeringens direktiv skulle Blekinge räkna med 509 miljoner till länsplanen med framtida satsningar på vägar och järnvägar. När nu regeringen gjorde upp med v och mp bantades denna summa med 76 miljoner. Också Kronoberg fick en kraftig bantning, minus 137 miljoner. I ett pressmedelande från näringdepartementet påstår man att länspengarna möjliggör bl a satsningar på tvärleden som via Skåne och Kronoberg ska binda samman Blekinge och Halland. Men Kenneth Olofsson på region Blekinge är rädd för att hela projektet går om intet på grund av nedskärningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".