Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Fortfarande många frågor kring pensinsavtal

Publicerat torsdag 19 februari 2004 kl 17.04

Fortfarande är många frågor obesvarade efter Stadsvapnets möte i tisdags kväll om Karlshamns kommunalråd Torsten Magnussons framtid. Det berättar nu en av mötesdeltagarna för Sveriges Radio Blekinge.

Det var i slutet av förra veckan som Hamnbolagets styrelse meddelade sitt beslut om att väcka skadeståndskrav mot det socialdemokratiska kommunalrådet Torsten Magnusson. Enligt hamnens styrelse skulle Torsten Magnusson, som tidigare var hamnstyrelsens ordförande, på eget bevåg ha tecknat ett tilläggsavtal med Anders Högland på flera miljoner kronor mer än han hade rätt att göra.

I tisdags var frågan uppe på Stadsvapnets bord. Stadsvapnet är det moderbolag som är huvudägare för dom kommunala bolagen. Å utan Stadsvapnets tillåtelse kan inte hamnbolagets styrelse själva driva en skadeståndsprocess. Men enligt en person som deltog på mötet i tisdags å som Sveriges Radio Blekinge pratat med, så blev det inte heller då klart vem som i själva verket ligger bakom det vidlyftiga pensionsavtalet.

Enligt vår källa har fler än en person skrivit under avtalet - vilka fler än Torsten Magnusson vill inte vår källa tala om. Men uppgiftslämnaren menar alltså att det inte klart framgår vem som bär huvudansvaret för innehållet. Det framgår inte heller hur uppdraget om att teckna ett avtal har formulerats. Å den summa på 2,9 miljoner som har nämnts som en gräns för hur mycket Anders Högland skulle kunna få bekräftades inte heller under mötet med Stadsvapnet.

Enligt Sveriges Radio Blekinges källa så återstår många frågor inför nästa möte, som ska hållas på söndag, för att Stadsvapnet ska kunna fatta ett korrekt beslut i skadeståndsfrågan. Bland annat saknas Torsten Magnussons egen version om hur pensionsavtalet kom till. Enligt vår mötesdeltagares åsikt presenterades i tisdags en ganska ensidig bild av saken. Själv har han ännu inte tagit ställning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".