nättraby

"Julia" tar lönediskussion med ro

I lördags valde svenska folket Lisette Pagler från Nättraby till Julia i SVT:s program Jakten på Julia. Inte långt efter att hon blev klar för rollen väcktes en diskussion om hennes lön.

I söndags kunde man sedan läsa om att det pågick ett lönebråk och att Lisette Pagler hotade med att hoppa av produktionen om hon inte fick igenom sina lönekrav.
Diskussionen handlade om att lönen skulle vara alldeles för låg jämfört med motspelaren Måns Zelmerlövs.

Tar det med ro
Lisette Pagler tar det hela med ro och är övertygad att det kommer att lösa sig.

– Det är alltid roligt att slå upp kvällstidningarna och se vad dom har hittat på för roligheter, säger Lisette Pagler och menar att diskussionen om lönen är en fråga mellan henne och teatern, en diskussion som hon tror kommer att lösa sig.

Lika lön för lika arbete
Rollen som Romeo spelas av den etablerade artisten Måns Zelmerlöv. Lisette Pagler hoppas att hon kommer att få lika bra lön som hennes manliga motspelare.

– Jag vet inte alls vad Måns kommer att bli erbjuden, men jag tror att det kommer att bli lika lön för lika arbete, menar Lisette Pagler.

Inget avhopp
Att hon skulle hoppa av uppsättningen är inte aktuellt. En diskusssion om lönen förs, precis som inför alla andra uppsättningar.

– Man får diskutera och komma fram till en lösning och det brukar alltid lösa sig. Det finns ingen oro att det skulle ske något annorlunda den här gången.