blekinge

Ollermark får sparken från landstinget

Uppdaterad: 06:48

Landstingets före detta ekonomidirektör Per Ollermark fick på måndagen sparken från landstinget. Omplaceringen av honom fungerade inte, därför ser arbetsgivaren ingen annan lösning.

Per Ollermark anställdes som ekonomidirektör i höstas, men tvingades att lämna sin tjänst efter konflikter kring Ollermarks ledarstil.

Han omplacerades därför och fick nya arbetsuppgifter inom landstinget. Men Per Ollermark menar att omplaceringen inte gått rätt till och har sedan tidigare begärt skadestånd,

Ser ingen annan väg
Efter gårdagens besked om avsked följer nu en förhandling, det säger landstingets kommunikationsdirektör Madeleine Flood.

– Vi har haft som ambition att försöka att lösa detta med Per Ollermark, men tyvärr har vi inte lyckats med det och därför finns det inte någon annan väg att gå än att varsla om avsked, säger Madeleine Flood.

Ollermark avvaktar
Per Ollermark bekräftade igårkväll att han informerats om sin uppsägning, men ville igårkväll inte gå närmare in på uppsägningen.

– Mina kommentarer kommer när jag har något att säga, sa han då.

Vi har försökt att nå landstingsdirektör Jan Svanell för en kommentar, men utan framgång.

Jan Svanell skriver i ett pressmeddelande att omplaceringen av Ollermark inte fungerat och därför har landstinget nu kommit fram till att Per Ollermark måste lämna sin anställning.