Sjukskrivna hjälps tillbaka till jobb

Långtidssjukskrivna i Blekinge ska nu hjälpas tillbaka till arbetslivet genom ett nytt projekt som är ett samarbete mellan arbetsförmedlingen och försäkringskassan.

Ett hundratal av länets långtidsskjuskrivna, kommer i den här veckan att erbjudas att delta i projektet som startar i april iår, berättar Kerstin Calmsund på arbetsförmedlingen. Tre arbetsförmedlare ska arbeta med sammanlagt 75 personer, vilket innebär att det blir ett nära samarbete. Och det handlar om att hitta bra individuella lösningar, för den kategorin långtidssjukskrivna som inte kan återgå till sin arbetgivare, men som kanske kan komma tillbaka till arbetsmarknaden genom ett nytt jobb. Projektet kommer förutom i Blekinge att genomföras på ytterligare 4 platser i landet.

För att få företagen att våga satsa på tidigare långtidsjukskrivna, så kommer det att finnas stödpengar, berättar Kerstin Calmsund. Målet är att få ett 20-tal personer till nya arbeten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista