olofström

Norén: Nagy går längre än SD

Sprickan i Folkpartiet i Olofström är nu stor. Emanuel Norén menar att en del av Erika Nagys uttalanden är mer främlingsfientliga än Sverigedemokraterna. Nu vill han att Nagy avgår.

– Med de uttalanden hon har gjort så har hon på ett mer och kraftfullare sätt uttalat främlingsfientliga uppfattningar än Sverigedemokraterna, säger Emanuel Norén, partiets gruppledare i Olofström. Så jag antar att Sverigedemokraterna välkomnar henne med öppna armar.

"Hållt henne på mattan"
Emanuel Norén beskriver sin relation till partikamraten och ordföranden, Erika Nagy, som att han under en längre tid försökt att "hålla henne på mattan" och hindra "korkade och främlingsfientliga uttalanden".

Den senaste tiden har Erika Nagy sagt att hon aktivt kan tänka sig att söka stöd hos Sverigedemokraterna för att få igenom en fråga. Hon vill stoppa invandringen av ensamkommande flyktingbarn, och enligt Norén är hon också kritisk till muslimer och slöjor.

Nagy upplever ingen spricka
Erika Nagy säger till Sveriges Radio Blekinge att hon inte upplever någon spricka även om de haft diskussioner. Hon säger också att Norén har rätt till en åsikt om var hon står politiskt. Mer än så vill hon inte säga.

Ikväll träffas de och flera ledande folkpartister i länet för att diskutera framtiden.

Nils Ingmar Thorell, ordförande för folkpartiet i Blekinge, känner till konflikten mellan Nagy och Norén och utesluter inte att han får ett uppdrag ikväll att hitta en lösning på konflikten.

Frågan är då hur inställningen hos de båda är. Nagy vill inte uttala sig innan kvällens möte.

Flera kräver avgång
En rundringning visar att ledande folkpartister i Sölvesborg, Ronneby, Olofström och partidistriktet kräver att Erika nagy gör avbön från sina uttalanden om att hon kan tänka sig att söka stöd hos Sverigedemokraterna.

Lars Lamberg, gruppledare i Sölvesborg, går ännu längre och kräver hennes avgång direkt.

– Hon har gjort sig omöjlig när hon står fast vid sina uttalanden. Är hon förståndig så går hon, säger Lars Lamberg.